dimarts, 27 d’octubre del 2009

Clonatge i Connexió de dues Màquines Virtuals

En aquest post intentarem explicar com clonar i com configurar dues màquines virtuals de tal manera que es puguin fer ping entre elles.

  • Sistema Operatriu emprat: Windows XP
  • Programari: VirtualBox (Gratuït) (Descàrrega)
  • La pràctica servir per qualsevol disc de VirtualBox
Degut a la que els discs durs de les màquines virtuals de VirtualBox no es poden copiar i enganxar, ja que donen errors en codis interns de l'arxiu (MAC, etc.) el que haurem de fer és clonar el disc mitjançant una eina que porta incorporada anomenada VBoxManage.exe.

En el cas de la Xaxa el problema amb el que ens trobem quan volem treballar amb un servidor, és que necessitem una altre pc conectat a la xarxa. això ho podem solucionar conectant dues maquines virtuals en una xarxa interna al VirtualBox, tant sigui Linux, com Windows, com Linux i Windows (tenint en compte, en aquest últim cas, les incompatibilitats que hi poden haver entre els sistemes). Un cop configurada la xarxa veurem que ja podem fer ping des d'una màquina a l'altre lliurement.

Tot seguit us proposo un enllaç on hi ha un tutorial amb les explicacions dels passos a seguir per a configurar i clonar les maquines virtuals. També hi he afegit algunes captures de pantalla amb l'intencio d'agilitzar el procès.


Gracies
Marc CG
Per a més informació: elracoinformatic@gmail.com

*Proximament intenatrem actualitzar l'informació amb un manual per configurar-ho des de Linux. Esperem que us hagi fet servei.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada